سه شنبه , خرداد ۲۹ ۱۳۹۷
خانه / تغذیه / خواص ماهی های جنوب را می دانید؟

خواص ماهی های جنوب را می دانید؟

تغذیه

کشور ما از جنوب به آبهای دریای عمان و خلیج فارس و از شمال به دریاچه خزر منتهی شده است و این موضوع دسترسی به ماهی را برای مردم ما فراهم کرده است. ولی چون از نظر موقعیت جغرافیایی این دو منطقه کاملا متفاوت اند ماهی های صید شده این دو منطقه نیز از نظر خوراکی تفاوت زیادی با هم دارند. ما در ادامه اطلاعاتی راجع به خواص ماهی های جنوب را برای شما گرداوری کرده ایم با ما همراه باشید.

خواص ماهی های جنوب

ماهی دارای ارزش تغذیه‌ای بسیار بالایی است و اکثر مواد مغذی مفید و ضروری برای انسان را به تنهایی دارد؛
ولی ویژگی مخصوص ماهی که آن را بین سایر مواد غذایی حایز اهمیت خاص ساخته است، نوع چربی موجود در
آن است.

ماهی و محصولات دریایی با وجود آن که جزو مواد غذایی حیوانی هستند، ولی از نظر ترکیب چربی با سایر
مواد حیوانی متفاوت‌اند.چربی موجود در مواد‌غذایی حیوانی به طور عمده حاوی ترکیباتی به نام اسیدهای چرب اشباع شده هستند که
این ترکیبات موجب بالا بردن کلسترول و سایر چربی‌های نامطلوب خون می‌شوند.

بنابراین افراط در مصرف چربی‌های حیوانی، سلامت قلب و عروق را به خطر انداخته و در نهایت منجر به سکته‌های
قلبی و مغزی می‌شود.

ماهی یکی از منابع خوب آهن است و آهن در خون‌سازی و همچنین در حفظ مقاومت بدن در برابر میکروب‌ها
نقش مهمی ‌به عهده دارد.

ماهی حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین‌های گروه «B» است که در تنظیم فعالیت سلول‌های عصبی و در نتیجه در سلامت
سیستم عصبی و نیز در سلامت پوست تاثیر دارند.

ماهی از منابع غنی فلوئور در سلامت و استحکام دندان‌ها و در پیشگیری و پوسیدگی دندان تاثیر مهمی‌ دارد.پس با
مصرف ماهی می‌توانیم به سلامت و استحکام دندان‌های خود کمک کنیم.فلوئور همچنین در پیشگیری از استئوپروز یا پوکی استخوان (لینک)
موثر است.

ماهی دریا از بهترین منابع ید به حساب می‌آید.ید یکی از مواد مغذی است که تاثیر مهمی‌ در سلامت انسان
دارد.ید در رشد آثار قابل‌توجهی دارد و کمبود آن موجب اختلال در رشد، کوتاهی قد می‌شود.بنابراین مصرف ماهی به مقدار
کافی در دوران رشد ضروری است.

مصرف ماهی ۲ تا ۳ بار در هفته در برنامه غذایی مادران باردار و شیرده می‌تواند آثار مثبتی در رشد
جسمی‌و ذهنی جنین و نوزاد داشته باشد.

آشنایی با خواص ماهی های جنوب

انواع ماهی خلیج فارس

خلیج فارس شاخه ای از اقیانوس هند است و از نظر تنوع ماهی دست کمی از اقیانوس هند ندارد.

۱-حلوا سفید یا زبیدی: زبیدی در زبان عربی از زبده گرفته شده به معنای برگزیده.این ماهی کتابی شکل و چهار
گوش است به رنگ نقره فام، فلس بسیار نرمی دارد که با مالش دست برداشته می شود.

در بین تمام ماهیان جنوب حلوا سفید ممتازترین آن ها است.این ماهی علاوه بر اینکه گوشت بسیار لذیذی دارد،
از ظاهر بسیار زیبا و ویژگی های خاصی نیز دارا می باشد که در ماهیان دیگر دیده نمی شود.

۲-حلوا سیاه : این ماهی به حلوای سفید شباهت دارد.پوست آن خاکستری تیره است.
گوشت حلوای سیاه به لطافت حلوای سفید نیست ولی مزه آن بسیار خوب است.

۳-خارو : پوست صاف به رنگ نقره ای درخشان دارد.تسمه ای شکل است.
چنان که از نام این ماهی پیداست ، تیغ فراوان دارد ولی خارهای آن درشت است.
این ماهی را می توان کبابی کرد.

۴-راشکو:شکل دوکی، پوست نقره ای روشن با فلس کوچک ، دم دوفاق ، اطراف چشم و پوزه آن گاهی به
رنگ سرخ است.راشکو ماهی مرغوب جنوب است ، ضایعات آن کم است.

۵-زرده و گباب : دو ماهی خویشاوندند به شکل کتابی دراز ، با دم باز و پوست آن نقره ای
صاف است.زرده ازگباب پهن تر است با پوشش خاکستری روشن و باله هایآن زرد ولی گتاب کشیده است و آنرا
به نام تن جنوب کنسرو می کنند.

آشنایی با انواع ماهی های جنوب

۶-زمین کن : ماهی پهن و درازی با فلس خشن پشت خاکستری زیر شکم سفید و دم رنگین.

۷– صُبیتی : شبیه سنگسر است.پشت این ماهی ای یا خاکستری مایل به نارنجی است.
زیر شکمش سفید است.

۸-سُرخو: شبیه سنگسر است.رنگ آن نارنجی است.

۹-سِکن: دوکی شکل، رنگ فولادی بسیار تیره دارد.گوشت پرچرب این ماهی مناسب است برای سرخ کردن ، قلیه ، کبابی
، بخارپز.

۱۰-سنگسر: ماهی کتابی شکل ، پوست نقره ای گاهی به سرخی می زند.فلس درشت ، استخوان نسبتاً زیاد دارد.

۱۱-شانک : از خانواده سبیتی است.این ماهی برای قلیه مناسب است و فیله آن برای سرخ کردن خوب است.

۱۲-شوریده : دوکی شکل ظریف و کشیده با فلس ریز نقره ای.گوشت آن سفید و کم خاراست و پس ازپخت
نرم و لطیف است.

خواص ماهی های جنوب

خواص ماهی های جنوب و خلیج فارس

آشنایی با خواص ماهی های جنوب

۱۳-شیر: ماهی دوکی شکل , درشت و کشیده ازخانواده ، تن با پوزه باریک و دم باز ، پوست آن
نازک و صاف ، رنگ سربی نقره ای دارد.گوشت خام آن صورتی کم رنگ است.

۱۴-صافی : ماهی لوزی و کتابی است به رنگ سربی تیره ، کوشت سفت و نسبتاً کم چربی دارد.

۱۵-صُبُور:ماهی رودخانه است, کتابی شکل، رنگ نقره ای درخشان.فلس درشت.

۱۶-قباد: از خانواده تن است.گوشت سفید و پرچربی و لطیف دارد ولی زود تازگی خود را از دست می دهد.

۱۷-کفشک:با پوستی خشن و چرم مانند که پوست آن باید کنده شود هر دو چشم در یک طرف سر آن
قرار دارد.

۲۱-میش ماهی: این ماهی از خانواده شوریده است رنگ سربی و نقره ای با فلس درشت ، گوشت فراوان سفید
و ضخسم و بدون خار ( تیغ ) دارد.

۲۲-هامور: هامور نام عمومی چندین ماهی خوب خلیج فارس و دریای عمان است و با نام های خاص هامور سیاه
، سفید خالدار ، ای خالدار ، خاکستری ، خاکی ، بالول ،پنج نواری ، خط شکسته ، دکه زیتونی
، مالاباری ، سمن آجری می باشد.هامور ای خالدار زیباترین نوع هامور است.

۲۴-ماهی تون: برخی از گونه های این خانواده در آبهای جنوب کشور ما زندگی می کنند.این ماهیدارای سرعت زیادی هنگام
شنا کردن هستند.

راهنمای گردشگری خوزستان _ ماهی ها

خواص غذاها

منبع سایت پرشین وی

قالب وردپرس

درباره ی javadesmaty

همچنین ببینید

خوراک گوشت کره ای ( بول گوکی)

آشپزی loading… غذای کره ای مواد لازم برای آشپزی آکا :گوشت گاو…………………………………….. …………..نیم کیلوسویا سس………………………………………. …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *